Dedikert sportsfisker

Norge kan tilby svært mange gode steder for fisking. Det mest åpenbare er vel den lange kystlinja som strekker seg langs hele landet. Her yngler det av torsk, sei, makrell og steinbit som venter på å bite på kroken.

I tillegg til havfiske, finner man utallige innsjøer og elver stappfulle av fisk. En dedikert sportsfisker vil aldri røpe for andre fiskere hvor han eller hun fisker god fisk. Dette fører bare til at flere strømmer til, og dermed blir sjansene mindre for at en selv får noe på kroken.

Men noen steder i landet er åpenbart gode fiskeplasser, som for eksempel Lofoten, desidert en av de beste stedene for kyst- og havfiske. For de som er interesserte i ørretfiske, er Hardangervidda absolutt et godt sted med mange innsjøer. Nordmarka utenfor Oslo er også et eldorado for sportsfiske. Med de utallige innsjøene og uendelige fjellområdene som finnes i Norge, kan man nesten finne fisk hvor som helst. Bare husk å hold deg unna de åpenbare stedene, og husk for all del å kjøpe fiskekort før du legger ut på tur.

Godt utstyr øker sjansene for fiskelykke

En ting er å finne fram til et vann som kryr av fisk, noe annet er å faktisk få fisken på kroken. Til dette formålet trenger du selvfølgelig godt utstyr. De fleste sportsbutikker i landet med respekt for seg selv vil ha et godt utvalg av tur- og fiskeutstyr. Men det finnes også mange nettbutikker som tilbyr et svært godt utvalg, ofte til en lavere pris. Skittfiske.no og Fiskeboden.no er populære nettbutikker blant sportsfiskere, og her vil du nesten garantert finne alt du trenger. Etter hvert som du blir en mer dedikert og dyktig fisker, vil behovet for utstyr øke. Her gjelder det å lese seg opp på hva du faktisk trenger, for eksempel om det er best å fiske med agn til det formålet du ønsker, eller om du skal satse på pilk eller fluer.