Ta med fotoapparatet på jakt

Mange drømmer om å ta bilder av ville dyr og fugler. Ville dyr er spennende, men det er ikke så lett å komme innpå dem. Skal man ta gode bilder av villdyr, må man være tålmodig, men det er mulig å kombinere dyrefotografering med andre ting. Ta alltid med kameraet når du er på fottur i fjellet, og ta det også med deg dersom du driver med jakt eller fiske.

hunting dog

Fotografering under jakten

Når du sitter på post under jakten, kan det dukke opp mange typer dyr, ikke bare den arten dere jakter på. Ha alltid med deg fotoutstyr, og ha det klart til bruk. Under jakten kan du komme nært dyrene, og kanskje fotojakten viser seg langt mer givende enn den vanlige jakten. Hvis du får tatt et skikkelig godt bilde, bør du forstørre det hos en fotobutikk og ramme det inn. Et godt bilde kan bli det beste jakttrofeet du noen gang sikrer deg.

Vær stille og tålmodig

Hvis du skal ta bilder av ville dyr, må du være stille. Dyrene blir lett skremt, og da får du ingen gode bilder av dem. Hold deg i skjul, og sitt stille. Ha kameraet rundt halsen eller i hånden slik at du ikke trenger å rote i sekken for å finne det fram. Bruk et kamera som lager minst mulig lyder. Hvis du bruker et digitalkamera, gjelder det å knipse flest mulig bilder når du har sjansen. Ta gjerne en masse bilder av samme dyr, så kan du velge ut de beste bildene senere. Jo flere bilder du tar, desto større sannsynlighet er det for at et av bildene er bra.

Fotografer alt

Ikke sitt og vent på storoksen eller bamsefar. Et nysgjerrig ekorn eller en røyskatt er like spennende som et stort dyr. Knips både stort og smått, med og uten vinger.